Leppoisa kylä lähellä kaupungin palveluja

Kuohu on rauhallinen maalaismaisemallinen kylä Keuruuntien varrella Jyväskylän länsiosassa noin 17 km keskustasta. Kuohulla asutaan luonnon keskellä, mutta silti lähellä kaupungin palveluja. Kyläteillä moikataan vastaantulijoita ja yhteisöllisyys on käsinkosketeltavaa.

Kuohun historia

Kuohun nimen arvellaan kertovan Kuohunkosken kuohunnasta keskellä kylää. Nimi viittaa myös kylän järvien ympärillä kupliviin lähteisiin. 

Kylä syntyi 1800-luvun lopulla myllytoiminnan ympärille. 1920-luvulta lähtien alueella toimi Toraksen saha, joka kasvatti kylän kokoa. Saha lopetti toimintansa 1980-luvulla, jolloin myös Kuohun juna-asema lakkautettiin. 

Nykyisin kylällä asuu noin 700 asukasta, joista suuri osa on lapsiperheitä. 

Kylän palvelut

Kuohulla toimii päiväkotikoulu neljänteen luokkaan asti, jonka toimintaa tukee vanhempaintoimikunta. Kylä tarjoaa hyvät harrastusmahdollisuudet kaikenikäisille jo luontonsa puolesta uimarantoineen. Koulun kentällä pelataan kesäisin jalkapalloa sekä beach volleyta ja kaukalo lämpimällä kopilla mahdollistaa talvisin jääurheilun. Koulun liikuntasalissa harrastetaan muun muassa kuntojumppaa, lentopalloa, kahvakuulaa ja sählyä. Yhtenä liikuntaharrastusten mahdollistajana toimii Voimistelu- ja urheiluseura Kuohun Veto.

Kuohun Nuorisoseuran Kylätalo tarjoaa puitteet erilaisiin juhliin ja kylän yhteiseen toimintaan. Nuorisoseura järjestää kylätalolla muun muassa lukupiiriä, ystävätupaa ja Keltinmäen seurakunnan päiväpiiriä. Kuohun VPK:n jäsenistö koostuu kuohulaisista ja siinä toimii nuoriso-, nais- ja miehistöosasto.

Kuohun VPK kuuluu Keski-Suomen pelastuslaitoksen sopimuspalokuntiin. 

Kuohun kesään kuuluu Kuohun kyläyhdistyksen järjestämä Kuohun Sattumat Lampsin lenkkeineen. Muita vuotuisia tapahtumia ovat koko perheen Talvitapahtuma, kirpputoritoiminta, joulumyyjäiset ja lasten diskot.

Asumaan Kuohulle

Kuohun osayleiskaavasta näet tontit ja kaavoitetut rakennuspaikat.
Tutustu myynnissä oleviin tontteihin ja taloihin